LAJME

Ju kujtohet të keni pirë një bozë, limonadë, spricer, një ranxhadë, dikur…/Qyteti i Gjilanit në vitin 1995

Kthimi në kohë…

Gjilan, 12 maj 2021 – Qyteti i Gjilanit në vitin 1995. – Na ishte një kohe kur drejtoheshim te kryetari i Gilanit, kur shkonim në vetëshërbim për të blerë, kur shkonim në ëmbëltore për një bozë në ditët e verës. Ju kujtohet të keni shijuar bozën, spricerin, limonadën, aty pranë ranxhadën…

Na ishte një kohë kur orët kishin domethënje, kur qyteti ishte më botanik, kur Jusufi rregullonte flokët e zonjave të qytetit.
Na ishte një kohë që disa e prishën, sikur disa sot që nuk i permendin prindërit e tyre ose turpërohen nga ata se ishin të tillë…

Ishte një kohë kur njerëzit kishin arsye e jeta kishte kuptim…Ishte një kohë kur njerëzit udhëhiqeshin nga e mira, respekti, dashuria, nga arsyeja dhe jo nga interesi duke shkelur mbi tjetrin! /Mga dr. Shevqeti, editori: N.B./ /

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close