LAJME

36 vjet nga dita kur serbi në Gjilan futi gjysmën e shishës së birrës në prapanicë për t’i fajësuar shqiptarët

Janë bërë 36 vjet që nga dita kur Gjorgje Martinoviq, një bujk serb nga Gjilani pati akuzuar shqiptarët për përdhunim ndërkohë që vetë e kishte futur shishen e birrës në anus.

Kjo u hapi rrugë zyrtarëve ta përdornin këtë për të bërë zhurmë politike e duke i akuzuar shqiptarët për nacionalizëm e irredentizëm, njofton Klan Kosova.

Që nga 1 maji i vitit 1985 e për dekada me radhë serbët e besuan këtë ngjarje sipas mënyrës që deshën vetë autoritetet serbe në ish-Jugosllavi pavarësisht hetimeve që e zbardhën këtë rast deri në detaje.

Për herë të parë ish-shefi i Policisë së Gjilanit që pati udhëhequr hetimet, Halit Rexhepi, rrëfen për Klan Kosovën rrjedhën e ngjarjeve dhe presionet që erdhën nga ushtarakë e politikanë nga tërë Ballkani.

VIDEO: https://m.youtube.com/watch?v=FihE5bs0Ecw&feature=emb_title

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close