LAJME

Luftëtarët e UÇK-së nga Gjilani të cilët gjenden në listën e zezë të Serbisë

Shteti i Serbisë vazhdimisht i ka ndjekur luftëtarët e UÇK-së të cilët luftuan për lirinë e Kosovës. Në disa dokumente të publikuara më parë nga shteti gjenocidal serb me titull “lista e terroristëve të UÇK-së” janë bërë publik emrat e luftëtarëve të cilët kanë fletarreste nga Serbia dhe veprat me të cilat ngarkohen nga shteti serb, transmeton Gjilani SOT.

Ne do t’i publikojmë emrat e luftëtarëve gjilanas të cilët me sakrificën e tyre larguan okupatorin nga trojet e Kosovës.

Gjilan:

1. HAJDIN (Isuf) ABAZI, alias Lum Haxiu
2. REXHEP (Maksut) VESELI, alias Shpetimi and Fisnik
3. SKENDER (Maksut) VESELI, alias Bili
4. ELISAH (Xhemajl) IMERI, nicknamed Uli
5. SHEMSI (Nebija) SYLA, alias Saca

Kamenica:

1. SHEFIK (Hazir) BEQIRI, alias commander Dardani
2. AHMET (Limon) ISUFI, nicknamed Rexha
3. EMIN (Hazir) KRASNIQI
4. BAJRAM (Nevzad) KRYEZIU
5. LULZIM (Azir) LECI, alias Gjagji
6. ENVER (Demo) MAVRIQI

Vitia:

1. GINER (Qamil) KAMBERI
2. SELAMI (Ilmi) NEZIRI, alias Agron
3. GJUMSHIT (Ahmet) OSMANI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close