LAJME

ZYRTARE: Zbulohen dallaveret me vota mes kandidatëve të VV-së në Gjilan

Në vendvotimin me numër 0401X/14R rinumërimi ka paraqitur dyshime për parregullsi të mëdha gjatë numërimit të votave të kandidatëve për deputetë.

Në këtë vendvotim ka fituar bindshëm Lëvizja Vetëvendosje – 303 vota, ndërsa e dyta ka dalë Lidhja Demokratike e Kosovës me 57 vota, e pasuar nga PDK me 51 dhe AAK me 7 vota.

Votat të cilat kanë pasur më së shumti dallime në këtë vendvotim kanë qenë votat e kandidatëve të Lëvizjes Vetëvendosje.

Në listën e kësaj partie ka pasur kandidatë të cilët në numërim janë dëmtuar deri në 94 vota ndërsa ka pasur të atillë që u janë shtuar deri në 90 vota edhe pse në realitet nuk i kanë pasur.

Më së shumti nga numërimi ishin dëmtuar kandidatët Arbresha Kryeziu, Arijeta Rexhepi, Arben Vitia dhe Shqipe Selimi.

Rinumërimi ka vënë në pah se Arbreshë Kryeziut nuk i ishin numëruar plot 94 vota, Arijeta Rexhepit 73 vota, Arben Vitisë 58 vota dhe Shqipe Selimit 10 vota.

Vota më pak sesa kishin në realitet sipas rinumërimit kishin kandidatët Hekuran Murati, Fitim Uka dhe Doarsa Kica Xhelili.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close