LAJME

Besniku i Gjilanit: Nëse zgjedhjet do të mbaheshin në qershor, LVV do të fitonte 56 ulëse

Nënkryetari i Lëvizjes Vetëvendosjes, Besnik Beslimi, ka prezantuar para mediave sondazhin e realizuar nga Kompania UBO Consulting, që merret me hulumtimin e tregut, hulumtimet socio-ekonomike dhe politike në Kosovë, në lidhje me disa hulumtime të opinionit publik.

Sipas kësaj matjeje , në rast se zgjedhjet do të mbaheshin në qershor, LVV do të fitonte 56 ulëse në Kuvendin e Kosovës.

Tutje nga të dhënat e këtij sondazhi del se 59% mendojnë se veprimi për heqjen e reciprocitetit është i dëmshëm.Në pyetjen se cili do ishte personi i duhur për kryeministër të Kosovës, 47.8% e shohin Albin Kurtin si të duhurin. Në përgjigjet e kësaj pyetjeje nuk është përfshirë kryeparlamentarja, Vjosa Osmani.

Disa nga gjetjet e këtij sondazhi të realizuar nga Ubo Consulting me 1060 respondentë, e kryer nga data 6 deri me 16 qershor janë:53.4% mendojnë se dekreti ishte i padrejtë, 28.4% e shohin të drejtë vendimin e Gjykatës Kushtetuese për dekretin e Hotit59% të qytetarëve mendojnë se vendimi për heqjen e reciprocitetit është i dëmshëm64.8% janë të kënaqur me qeverisjen Kurti76.3% mendojnë se Qeveria Kurti ka qenë e suksesshme me parandalimin e pandemisë COVID-1982% e qytetarëve janë të kënaqur me pakon emergjente7.5% qytetarëve mendojnë se dialogu duhet te jetë prioritet i Qeverisë58.6% e qytetarëve dëshirojnë mbajtjen e zgjedhjeve të rejaNese zgjedhjen mbahen në qershor:LVV 56 ulësePDK 18 ulëse

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close