LAJME

Pronarët e transportit të udhëtarëve të Anamoravës hyjnë në grevë, nuk e respektojnë vendimin e Qeverisë

Pronarët e kompanive të transportit të udhëtarëve për rajonin e Anamoravës nuk po e respektojnë vendimin e djeshëm të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Ambientit, për operim me kufizime, shkruan Mediafokus.info.

Ata që nga sot kanë hyrë në grevë, për shkak se sipas tyre, kjo operimi me kufizime u shkakton humbje.

Kryetari i Shoqatës së transportit e udhëtarëve Anamorava, Rexhep Sejdiu, ka thënë për Mediafokus.info se nuk mund të kthehen në punë, pasi sipas tij, kjo nuk është e leverdishme në këtë fazë.

“Kushtet që na janë vënë nga Ministria e linjës për neve janë humbje e trefishtë. Obligimi i dezinfektimit të autobusëve tri herë ne ditë, operimi me kapacitet të udhëtarëve prej 50 për qind dhe pajisja me maska e dezinfetues, për neve janë të papërballueshme”, ka thënë ai për Mediafokus.info.

Gjatë ditës ka operuar vetëm kompania Mimoza 93, por që sipass Sejdiut, edhe ajo nga e mërkura do t’i nënshtrohet grevës.

“Vendimin e kemi marrë me vonesë, jemi njoftuar përmes internetit, pra Shoqatës nga Prishtina. Ata vendimin e kanë bërë ad hoc pa u konsultuar me neve fare. Ne jemi 47 kompani që operojmë në Anamoravë me rreth 450 të punësuar. Plus asaj, nuk jemi subvencionuar fare”, ka thënë ai.

Ndëkohë, kryeshefi i ndërmarrjes Stacioni i Autobuëve në Gjilan, Avni Hajrullahu, ka thënë se si ndërmarrje janë të gatshëm t’iu ofrojnë shërbime kompanive, duke respektuar rekomandimet e IKSHP për mbrojtje nga Covid-19

Ndryshe, kryetari i Shoqatës së transportit e udhëtarëve Anamorava, Rexhep Sejdiu, ka thënë se do të vazhdojnë me grevë, deri në një vendim të përshtatshëm për ta nga ana e Ministrisë së Infrastrukturës dhe Ambientit./Mediafokus.info/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close