LAJME

Arrestohet gjilanasi që shiste “ilaç” me të cilin pretendonte se shërohet koronavirusi

Policia e Kosovës ka arrestuar një person i cili shiste një produkt online, me të cilin pretendonte se shërohet koronavirusi.

Policia ka arrestuar personin K.A nën dyshimin se ka kryer vepër penale “prodhimi dhe shpërndarja e produkteve të dëmshme mjekësore”.

I dyshuari produktin e tij e ka reklamuar publikisht në rrjetin Facebook.

Më poshtë gjeni njoftimin e plotë të Prokurorisë Themelore të Gjilanit:

Gjilan, 15 prill 2020 – Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti Përgjithshëm, ju njofton se gjatë ditës së sotme, më 15 prill 2020 është ndaluar i dyshuari K.A., në kohëzgjatje prej 48 orësh, me dyshimin e veprës penale ‘’Prodhimi dhe shpërndarja e produkteve të dëmshme mjekësore’’,  nga neni 260 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

I dyshuari K.A., përmes rrjetit social ‘’Facebook’’ ka prezantuar një bar, duke theksuar se me atë produkt shërohet Coronavirusi, i cili edhe e ka prezantuar mostrën e barit, me ç’rast e njëjta është konfiskuar dhe do të dërgohet për analizë në Institutin Bujqësor të Kosovës.

Gjithashtu, i dyshuari K.A., më 06 prill 2020, në profilin e tij në rrjetin social ‘’Facebook’’, ka publikuar informacion me mbishkrim ‘’Përshëndetje, a ka vullnetar të infektuar me corona virus që do të perdorë barin që e bëjë unë në bazë bimore. Veprimi i barit: specter të gjerë kundër viruseve, veprim kundër replikimit të virusit brenda qelizës, stimulon sistemin imunitar për të luftu infeksionin. Bari përdoret vetëm një javë, nuk ka efekte anesore (nuk janë te njohura, bari është falas sasia e kufizuar). Imuniteti formohet brenda 10 dite’’.

Tek i dyshuari gjatë bastisjes nga inspektorët policor dhe farmaceutik janë gjetur 45 litra alkool etilik 95% pa prejardhje, me ç’rast i njëjti është sekuestruar dhe është dorëzuar në Doganën e Kosovës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close