LAJME

Pensionohet fotografi i njohur gjilanas Fahredin Kqiku, themeluesi i Foto Farit

Popujt e mëdhenj nga gjiri i tyre gjithmonë kanë nxjerrë personalitete të mëdha e të lavdishme, të cilët me kontributin e tyre të gjithanshëm e të vazhdueshëm në shërbim të Atdheut e Kombit të tyre, kanë lënë gjurmë të pashlyeshme, për çka populli e gjeneratat që do të vijnë, përgjithmonë do të ju jenë mirënjohës!

Populli e kombi ynë shqiptar në mesin e tij e ka njërin prej bijëve të saj të famshëm, fotografin legjendar jo vetëm të Gjilanit e të anamoravës, por të Kosovës dhe të gjithë shqiptarisë, të madhin dhe të papërsëritshmin, pronarin moral e shpirtëror, material e njerëzor të studios prestigjioze”FOTO FARI”

Faredin Kqiku dhe Afrim Kqiku, dy vëllezrit janë emblema të fotografisë shqiptare jo vetëm në Gjilan!

Nëpër duart e tij dhe të objektivit të aparatit të tij fotografik, është pasqyruar tërë realiteti i hidhur pushtues i Serbisë mbi shqiptarët jo vetëm në Gjilan por edhe me gjerë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close