LAJME

Fshati Uglar me pamje fantastike

Peizazh i bukur natyror, vend i pastërt, rrjedhja e bukur e lumit e bëjnë që Uglari të jetë fshati me pamjen më të bukur në KosovëE Hënë, 27 Janar 2020 – 9:00

Po të hysh në rrugën në të cilën lidhet fshati i bukur Uglar, që gjendet në komunën e Gjilanit, vërehet një natyrë magjepsëse me bukuritë e saj, ajër të pastër, vend karakteristik me male, shtëpi të bukura, pastërti dhe të gjitha këto ofrojnë një pamje të larmishme dhe të jashtëzakonshme, shkruan albinfo.ch.

Fshati Uglar është i pasur me komplekse të bukura malore, atraktive dhe me natyrë magjepsëse për syrin e njeriut, e ngjashme sikurse fshatrat zvicerane.

Me të hyrë në këtë fshat, natyra e saj e pastër dhe kulturat bujqësore të ofrojnë pamje mahnintëse, ndërsa malet rreth saj i shtojnë hijeshinë, që çdoherë e më shumë po shquhet si nga ana e kulturës, ashtu edhe për nga pastërtia që mbahet nga vetë banorët.

Uglari është një vendbanim në komunën e Gjilanit. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Margesh dhe gjendet 5 kilometra larg qendrës komunale të Gjilanit.

Ky vend i bukur është vendosur në dy anë e lumit Morava e Binçës, që ia shtojnë hijeshinë për nga pamja dhe shtrihet në skajin juglindor të Fushës së Gjilanit. Thuhet se fshati Uglar ka 250 shtepi të banueshme, me rreth 1500 banorë, ku 100% e tyre janë shqiptarë dhe ka disa lagje, ndërsa një përqindje e madhe e këtij fshati jeton në mërgim, shkruan albinfo.ch.

Duket se ky fshat ka një ekonomi të zhvilluar. Banorët kryesisht merren me bujqësi dhe blegtori. Gjithashtu fshati Uglar ka shkollën fillore “Vehbi Ibrahimi”, me rreth 250-300 nxënës.

Kush ka kohë dhe mundësi, nuk ka pse të mos e vizitojë dhe ta shijojë, sepse në vete bart kulturë dhe natyrë magjepsëse. /Albinfo.ch.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close