LAJME

Webometrics: Universiteti i Prishtinës i 3689, ndërsa “Kadri Zeka” i 19.903, reagon KD i UKZ në lidhje me simbolet

Cybermetrics Lab, pjesë e Spanish National Research Council me seli në Madrid, azhurnoi listën e rangimit të Institucioneve të Arsimit të Lartë në ueb faqen e tyre www.webometrics.info, për mbi 29.000 Universitete në botë.

Webometrics ka filluar të konsiderohet një nga ranglistat më të rëndësishme botërore sepse ndjek trendet e transformimit të arsimit të lartë me mbështetjen e teknologjisë së komunikimit e informimit.

Rangimi sipas Webometrics merr për bazë njohjen e nivelit të mirë të punës shkencore të botuar, si dhe përmbajtjen dhe shpërndarjen e informacionit nga burimet elektronike nga institucionet përkatëse.

Pas publikimit nga Webometrics, ka reaguar Këshilli Drejtues i Universitetit “Kadri Zeka”.

Ibrahim Kosumi ka thënë se Kosova është shtet dhe nuk duhet vendosur flamuri i Serbisë tek Universitetet e Kosovës. /gjilanisot/

Po ju sjellim reagimin e plotë:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close