LAJME

Vehbi Rexhepi i vetmi në Kosovë që riparonte aparatët fotografik

Foto Studio LUX, lokali i parë nga e majta, në lokalet e rrëzuara tashmë te tresheshirat, nër katedrale.

Vehbi Rexhepi (1923-1997)

Njeriu me ambicie të pashterura. Autodidakt dhe fliste 5 gjuhë: shqip, serbisht, turqisht, gjermanisht, italisht.

Vehbi Rexhepi ekzekutonte në piano, harmonikë melodike, harmonikë të buzëve, qifteli, fyll. Një kohë ishte kryetari i parë i Srezit të Gjilanit, ishte Gjyqtar i Gjykatës së Qarkut të Gjilanit.

Pas kthimit nga burgu famëkeq “Goli Otok”, si i burgosuri politik (së bashku me vëllain e tij, 1950-1953), deri në vdekje 1997, punonte si fotograf. I vetmi në Kosovë që riparonte aparatët fotografik (mekanizmi preciz). / kultplus/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close