AKTUALITETLAJME

Izmi Zeka publikon foton e heroit – Jusuf Gërvallës të vrarë (FOTO +18)

Babai me Axhen Taip dhe shokë të tjerë para 37 viteve në Shtutgard para Jusuf Gërvalles i vrarë me 17 Janar 1982 me Kadri Zeken dhe Bardhosh Gervallen nga UDB-ja Serbe. Ky është mbishkrimi i vendosur mbi këtë foto që reflekton dhembshuri.

Jusuf Gërvalla njihet si poet dhe prozator, publicist dhe përkthyes, muzikant dhe atdhetar i shquar, që veproi deri në vdekje, pa u trembur, për liri dhe pavarësi të Kosovës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close