AKTUALITETLAJME

Sadik Haxhiu: Kosova së paku duhet të ketë shtatë zona zgjedhore

Dekani i Fakultetit Juridik në Universitetin ‘Kadri Zeka’, në Gjilan Sadik Haxhiu, vlerësoi e zgjedhjet që mbajnë në Kosovë më 6 tetor ishin të organizuar shumë mirë.

“Rezultatet në përgjithësi kanë qenë të mira dhe të suksesshme”, tha Haxhiu sot në emisionin n’Kuvend në Radio Televizionin e Kosovës (RTK). Sipas tij problemi që po ende po vazhdon në Kosovë me organizimin e zgjedhjeve është një Zonë Zgjedhore.

Për vonesat që mund të shfaqen ne rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve, sipas Haxhiut është edhe kërkesa e kandidatëve që konsiderojnë se i kanë avulluar votat. Ai tha s numri i madh i kandidatëve për t’i votuar deri në pesë kandidat është jo i përshtatshëm.

Për numrin e madh të votave të pavlefshme, sipas Haxhiut është si pasojë e disa faktorëve. “Duhet të ketë reformë të thellë zgjedhore, nëse e bëjmë këtë do të ketë ndryshime pozitive”, pohoi ai. “Kosova së paku duhet të ketë shtatë zona zgjedhore”, tha Haxhiu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close