AKTUALITETLAJME

FOTO EKSLUZIVE 1997: Kadri Veseli dhe Selami Neziri i Vitisë në Universitetin e Freiburgut

Kryetari i PDK-së z. Kadri Veseli dhe Selami Neziri në Universitetin e Freiburgut gjatë vitit 1997.

Kryetari i PDK-së z. Kadri Veseli në rini duket se ka qenë shumë i dhënë edhe pas modës.

I veshur me xhinse dhe bluzë, me syzë dhe një libër në dorë, kryetari i PDK-së z. Veseli duket tipik student modern për kohën në të cilën është bërë fotografia.

Veseli ishte një nga drejtuesit e rinj të lëvizjes së studentëve të Kosovës gjatë viteve 1988-1990, e cila u angazhua në luftën për të drejtat njerëzore dhe politike të shqiptarëve të Kosovës, përfshirë të drejtën për pavarësi.

Gjatë Luftës së Kosovës ai u caktua komandant i Shërbimit të Informacionit Kundër (G-2) të UÇK-së, deri në fund të luftës kur u shndërrua në të ashtuquajturin Shërbimi Informativ i Kosovës ose SHIK, një organizatë e inteligjencës nëntokësore të pas luftës e lidhur me Demokrat Partia e Kosovës deri në vitin 2008 kur shpalli shpërbërjen e saj. Në fund të vitit 2012, Kadri Veseli zyrtarisht u bashkua me Partinë Demokratike të Kosovës (PDK), ndërsa në 27 janar 2013 u bë zëvendëskryetar i partisë.

Veseli u votua Kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës më 8 dhjetor 2014. Ai është paraparë të bëhet kreu i partisë pas dorëheqjes së Hashim Thaçit, i cili e liroi postin për shkak të detyrimeve kushtetuese, për të marrë postin e Presidentit të Republikes se Kosovës.

Pas zgjedhjeve parlamentare të vitit 2017, Veseli u rizgjodh si Kryetar i Kuvendit më 7 shtator 2017

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close