AKTUALITETLAJME

Humanisti Halil Kastrati përsëri e bënë një familje me shtëpi në Gjilan

Nene e bije u gezuan me shtepi te re 😢
E gezofshi 😊

Familja e Drita Shatri nga Gjilanit u be me shtepi te re

Shikoje/Shperndaje

Ky është përshkrimi i Shoqatës “Jetimat e Ballkanit” në profilin e tyre në facebook.

Halil Kastrati është lindur më 17 prill 1975.

Jeton në Prizren, është i martuar dhe ka tre fëmijë. Ka mbaruar Fakultetin Teologjik, ndërsa aktualisht studion në Degën e Psikologjisë.

Vie nga një familje tradicionale shqiptare. Vëlla i dëshmorit Besnik Kastrati, i vrarë në betejën e Vrrinit, në fshatin Jeshkovë.

Me zell dhe energji të pashterrshme i është përkushtuar aktivitetit humanitar për rreth dy dekada, ku kryesisht është fokusuar në përkujdesjen e jetimëve dhe familjeve me gjendje të vështirë sociale.

Veprimtaria e Shoqatës Bamirëse “Jetimat e Ballkanit”, të cilën e drejton Halili, është e shtrirë në tërë territorin e Kosovës , ndërsa kuzhinat humanitare janë prezente në tre qytete: Mitrovicë, Pejë dhe Prizren.

Në këto kuzhina çdo ditë ushqehen rreth 1000 jetimë, skamnorë dhe të pastrehë. Eshte ideator i projektit për ndërtimin e një kompleksi modern të dedikuar për fëmijët jetimë dhe atyre të braktisur, i cili projekt për Halilin paraqet një ndër prioritetet kryesore.

Ka marrë pjesë në konferenca dhe seminare në shumë vende europiane si ligjërues i afirmuar. I njeh pesë gjuhë të huaja: arabishten, italishten, turqishten, anglishten dhe boshnjakishten.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close