AKTUALITETLAJME

Protestat e vitit 1997/1998 në Gjilan: Drenicë JEMI ME JU

Protestat e vitit 1997/1998 nga Studentët e Shkollës se lartë pedagogjike “Skenderbeu”dhe nga qytetaret e Gjilanit do të kujtohen gjithmonë.

Solidarizimi i madh i qytetarëve të Gjilanit me rajonin e Drenicës ishte i madh.

Edhe kjo foto edhe njëherë dëshmon se qytetarët e Kosovës, respektivisht shqiptarët; pa dallim ishin unik në mbrojten e të drejtave fundamentale të tyre.

Studentët gjilanas vazhdimisht kanë protestuar për t’i mbrojtur të drejtat e tyre. Vullneti dhe guximi i gjilanasve ishte më i fortë se sa tytat e pushtuesit.

Pikërisht guximi dhe qëndrimi stoik për të realizuar ëndrrën shekullore për liri – kishin shtyer studentët gjilanas që të bashkoheshin masovikisht në protesta e demonstrata, por edhe në Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës.Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close